O nas

Moje ime je Loi Brinovec in v Slovenijo me je pred 16-imi leti pripeljala ljubezen.

 

Vietnamska okrepčevalnica je bila že dolgo moja želja. V hotelirstvu sem v Vietnamu delala več kot osem let, sprva kot natakarica, nato receptorka in nazadnje kot asistentka, zadolžena za področje hrane in pijače ter organiziranje dogodkov. Moji starši imajo doma že skoraj dvajset let okrepčevalnico z vietnamsko ulično hrano, kjer sem prav tako pomagala ob popoldnevih in večerih.

 

Ko sem se spoznala svojega moža, sem zapustila vse za sabo in začela novo življenje v Sloveniji. Kmalu po prihodu v Slovenijo sem se naučila pripravljati slovensko hrano, pečem potico, kuham govejo juho ... Vseeno pa je v meni tlela želja, da bi Slovencem predstavila vietnamsko kuhinjo.

Moj prvi cilj je bil, da si pridobim službo, ampak ni bilo tako enostavno, kot sem mislila – živimo v majhnem mestu, doma pa so me čakale tudi vse družinske obveznosti. S pomočjo moževe sestrične sem se hitro naučila slovensko, kasneje pa sem pridobila še vozniško dovoljenje, opravila tečaj nemščine, računovodstva ter nato diplomirala na Fakulteti za komercialne in poslovne vede - smer turizem, z diplomsko nalogo Vietnamska kavarna. Vse sem opravila z odlično oceno, bila sem polna energije ter bila pripravljena prijeti za vsako delo, a nisem mogla dobiti službe.

 

Na srečo sem dobila priložnost za delo kot natakarica v Hotelu Prebold, kjer sem dobila nove izkušnje v Sloveniji. Ob svojem rednem delu sem tam tudi predstavila dva dni vietnamske hrane, ki so bili zelo uspešni. Želja po svojem lokalu, kjer bi lahko ponujala zdravo, svežo hrano po ugodne ceni in dostopno vsem, pa je samo rasla.

 

Moja strast in veselje je priprava hrane, ki je sveža, barvita, okusna in predvsem zdrava. Z okrepčevalnico Wok & Roll želim prepričati ljudi, naj jedo bolj zdravo in dokazati, da je tudi hitra prehrana lahko zdrava!